2010. február 11., csütörtök

Olvasói levelek


2010. február 13. 20:36

Tisztelt Bányai Úr!

Szomorú az, hogy Bányai Úr ennyit fog fel a dologból. „Lejárató hadjárat indult el mind a két intézmény ellen, minek következtében éppen az ellátottak helyzete romlott jelentősen az elmúlt hetekben”.
Oda kellett volna nézni, ezeknek az intézeteknek a vezetőire, és figyelni kellett volna a levelekre, amikben megírták a sérelmeiket a dolgozók, nem csak most, régebben is! Nem visszaküldeni az intézethez a levelet a vezetőknek, hogy oldják meg a problémát.
Mert így volt!

Sok-sok éves tapasztalat mondatja velem, tudom mi az igazság.


2010. február 13. 22:21

…Minden bejelentő, feljelentő levelet visszaküldött Bányai úr igazgatónőnek, aki névvel írta, már nincs az intézetben, vagy még nem tudtak tőle megszabadulni, aki név nélkül, azt meg nem tudták beazonosítani a sok levél miatt. Tényeket irtunk meg, mit hol keressenek, mi történik a pénzzel, mennyit fizetnek a hozzátartozók a soron kívüli bekerülésért, már az intézetben zajlik az előgondozás két szakasza! A vezetők ingyen étkeznek, a családjuknak ingyen ebédet szállítanak ki, a dolgozót meg megkérdik fizetett-e az egy szelet kenyérért, vagy eldobatják vele. Az igazgatónő férje úgy jár-kel a konyhában, kanállal a kezében, mint otthon. Mindenki más ki van tiltva, vagy csak szigorú hygienes feltételek mellett, mehet be. A vezetőknek ott sütik a konyhások a süteményeket, a sülteket, intézeti anyagból, otthonra! 
A főápolónőnek nyaralni ment osztálykirándulásra a gyereke, kérdezzék meg mennyit dolgoztak az ételek elkészítésével az iskolatársak számára is! És ennyi munka mellé odarakják a ...............................................* feleségét álmunkaerőnek: ha konyhalány, menjen és hajtson a többiekkel, ne terpeszkedjen az irodába! Hogy lehet ennyire arcátlan? Szégyellhetné magát, de akkor már nem lenne képes bemenni dolgozni. Nekik nincsen szégyenérzetük. Rokonok: három főnővér, TMK vezető, minőségi ellenőr, foglalkoztató vezető, konyhai "kisegítő", portások, orvosok, és nem beszélve a sok barátról, barátnőről.
Sorolhatnám a rokonokat, és az utánpótlást, idősebbek gyerekei bedugva, ide-oda.


2010. február 14. 0:39

Az ápoltak pénzéből hány és hány nem intézeti dolgozó, idegen, nyaralt a lakókkal együtt Balatonon és Sikondán, meg mindenhol, ahova vitték az ellátottakat. Meg kell kérdezni az ápoltakat, van köztük olyan is, aki ezeket is meg tudja mondani. Úgy szedték be a nyaralás ellenértékét, hogy azok is nyaralhassanak, akik nem tartoztak oda, semmi közük az intézmény életéhez. Ezekre ki figyelt? A tisztelt vezetőség? Még a nem intézeti dolgozóknak is ott voltak a hozzátartozói, vagy barátai.


Letölthető változat: ITT!


posta@pszicho.net                               netrefel.net
FELELET.net                              Uray & Uray

Nincsenek megjegyzések: