2010. október 18., hétfő

Egy lakógyűlés margójára II.

.
Minden hónapban tartunk az intézményben élőknek lakógyűlést. Itt elmondhatják, megkérdezhetik ami foglalkoztatja őket. Feltéve, ha hagyjuk.
Talán emlékeznek még, kb. két hónapja írtam arról, hogy egy lakónk - aki mellesleg az érdekképviseleti fórum tagja – megkérdezte, hogy őket miért nem kérdezték meg a vád alá helyezett dolgozók visszavételéről? Mindenki lehurrogta őt… Lásd: ITT!
Ráadásul utána hallottam, hogy azt állítják, én biztattam fel a lakót! Mit gondoltak, hogy nem ismerem őket, vagy, hogy rosszat akarok egy betegnek? Elképesztő.

Szóval tegnap megint lakógyűlés volt, ahol a főorvos asszony (szakmai vezető), ismét bizonyságot tett
Többen rossz érzéssel, tehetetlenül szemlélik a fairtást az intézetbe. Egyik férfi lakónk, aki  zokon vette ezt, szóvá is tette, és megkérdezte, hogy hova viszik a fát az intézményből? 
A válasz nem váratott magára… pontosabban nem a válasz, hanem a válaszoló:
- Mert? Miért érdekli magát, hogy hova viszik a fát?! Engem se érdekel! Nem érdekel, mert nem tartozik rám! Ahogy nem tartozik magára sem! Miért nem azt kérdezi, hogy miért nem ott végzik el a dolgukat, ahol kellene? Azt kérdezze, hogy miért lopják egymás holmiját? Azt kérdezze, hogy miért nem ott gyújtanak rá, ahol szabad…

Azt kérdeztem magamba, most ki, hol tévedt el? Nem ez a lakógyűlés, ahol a lakók kérdezhetnek arról, ami őket foglalkoztatja? Most már azt is leszabályozzák, hogy mit kérdezhetnek?

Mellesleg így beszél egy közösségért felelős szakmai vezető? Őt nem érdekli, hogy mi foglalkoztatja, bántja a lakókat? Szerinte ez nem tartozik rá… Kíváncsi lennék, ha a panellakásukat körülölelő parkok összes fáját kiirtanák, ahogy az intézményben élőkkel tették, akkor is azt mondaná, hogy nem érdekel, mert nincs közöm hozzá?! 

A következő kérdezőnek adott válaszára a „Kivéve a Gyevi bírót!” jutott eszembe… „Amennyiben a lakó, munkaidőben nem tartozik a munkaterületén, természetesen arra az időre nem jár munkabér!” – mondotta a főorvosnő, majd hozzáfűzte:  Le kell vonni azt az időt, amit távol töltött!
Ő, évek óta négy napot van bent, a heti ötből. Igazgatónő egy másik (a zsanai önkormányzat által fenntartott és működtetett) intézményébe dolgozik, külön díjazás fejében. Ezek szerint tőle is visszavonják a heti egy napokat? Vagy egy időben, neki - másokkal ellentétben - több díjazás is jár? 

Miközben rendre megszegi az általa, másoktól elvárt morált, hogyan lehet úgy hitelt érdemlő, hogy a kettős mércét,  a saját előnyére alkalmazza?

Sehogyan.


posta@pszicho.net                               netrefel.net
FELELET.net                              Uray & Uray

Nincsenek megjegyzések: