2010. október 23., szombat

Még az élő fába is belekötnek...

Elakadtam… Valószínűleg ez is veleszületett „hibámból” fakad, hogy nem tudok túllépni dolgokon, amit nem értek.

Nem volt még elég. Még mindig folytatják… többek között a favágást.
Most a foglalkoztató épülete előtti nyárfákon a sor… Kérdeztem, ki kell vágni ezeket is? Jött is a válasz, az igazgatónő tolmácsától – akitől korábban megtudtuk, hogy a városi főkertész vizsgáltatta be a fákat és adta ki az engedélyt:  Igen, láthatom, hogy beteg a fa! Én ugyan nem látom, csak azt, hogy megint vágnak. Kidöntésénél rádőlt a fiatal nyírfákra, tarolva azok ágait is… Borzasztó volt...
Hogyan lehet ezt megakadályozni? Nem volt még elég?!
Aztán arra gondoltam, oda kellene láncolni magam a fához, hátha valami történik… De már láttam is szemem előtt a baltások hadát… velem együtt vágnák ki a fákat… mert, az utasítás szerint, az üzletnek menni kell!
Eszembe jutott egyik hozzászólás, mely érdekes összefüggést vet föl… „Lehet, hogy ezt a fát adták a kölcsönért, az uzsora kölcsön törlesztéséért? Az egyik bántalmazó helyett fizettek fával?” – írták már korábban, hogy az ápolók szabadlábra helyezésének megváltásáért sok pénzt kellett fizetni.

A városi főkertésztől nem kértek szakértői véleményt a fák állapotával kapcsolatban, sem engedélyt a fakitermeléshez. Igazgatónő tehát valótlanságot állított, amikor a fairtásról tájékoztatta az intézmény dolgozóit és lakóit. Szomorú. Aztán később megyei engedélyről beszél, amit a megye cáfol…
Egyik (közhasznú) alkalmazottja, aki érintett a fakivágásban, egyenesen a megyei főjegyzőt és az elnök urat nevezi meg az írásos engedély kiadása kapcsán… Hol az írás? Bemutatná már végre valaki, vagy tovább folytatják a hazudozást!

Állítólag a cigány fakitermelő munkásokat nem fizették ki az egyezségnek megfelelően, ezért ők felhívták a megyét, ahol arról tájékoztatták őket, hogy semmiféle fakivágásról nem tudnak…
Nem megerősített híresztelés szerint feljelentéssel fenyegetőztek. Nem tudni, mi lett az alku vége. Lehet, hogy az újabb fakivágás – korábbi hozzászólónk gondolatmenetét követve – lett az alku következménye? Nagyon remélem, hogy hétfőn nem fog újabb meglepetés várni, fakivágás ügyben!

Tudják az a baj, ha valaki hazudik egyszer, kétszer, többször, annak az ember nem fog hinni már akkor sem, amikor igazat mond. Itt pedig az igazmondás fel se vetődik.


Első cikk megtekinthető: ITT!



posta@pszicho.net                               netrefel.net
FELELET.net                              Uray & Uray

Nincsenek megjegyzések: