2010. július 27., kedd

Amikor a politika beleszól II.


A miniszter szó, szolgát jelent, ezt gyakran elfelejtik. Jézus maga mondja, hanem a ki közöttetek nagy akar lenni, legyen a ti szolgátok;” (Mt 20,26).

A politikusoknak, minisztereknek, nyomozóknak, ügyészeknek, orvosoknak… mindenkinek, a rábízottak védelmét kell szolgálnia… Ez egyetemes parancs: erre tesznek esküt! Aki ezt megszegi,- bármilyen célból is - méltatlanná válik tisztségére, hivatására. Ellenszegül Istennek, saját fogadalmának, így hivatása sincs már többé. Oda a becsülete, a tisztessége… nincs haszon, érdek, cél, mely szentesíthetné hitszegését!

Láttuk mi történik, amikor a politika nem szól bele, illetve amikor a politika beleszól abba, amihez nem ért… (Lásd: ITT! és ITT!) Ezt tapasztaljuk hazánkban lassan egy évszázada., intézményünknél egy évtizede. Pedig a politikusok értünk vannak, nem mi vagyunk ő értük. Ahogyan a hivatal, is és sorolhatnánk… Szóval mi vagyunk a betegekért, nem ők miértünk!

Amikor elfeledkeznek erről elöljáróink, megpróbáljuk őket a lehetséges és törvényes eszközökkel a helyes útra téríteni. Nagy tudású emberekkel nincs is gond, ők taníthatóak, mert szomjazzák a tudást. Alázatosak, még a legkisebbeket is megkérdezik, mert tudják, hogy ők is növelhetik bölcsességüket… A baj azokkal van, akik kicsit többet tudnak az átlagnál, s ehhez még hatalmat is szereznek, de élni már nem tudnak vele (csak visszaélni), mert hiányzik a kultúrájukból, nem hozták otthonról… (Amit hoztak, az a fölfele bólogat, lefele tapos elve.) Mégsem ez a legnagyobb baj, hanem a szándék hiánya, a jóra való törekvésé…

Ilyenkor fordulhat elő, hogy a gyanúsítottakból nem lesznek vádlottak, pedig minden tanúvallomás, alaposan alátámasztotta ezt!
A politika beleszólt… nincs több vádlott, elég ez a három, le kell zárni a nyomozást, nem lesz több vádemelés! Így aztán úgy tűnik, egyelőre a gyanúsítottak megúszhatják, P.K., Gy.A., K.R. és V.G.!
A másik háromnak kell elvinni a balhét! Felsőbb utasításra! Politikai utasításra, nagyon magasról! A főügyész urat hányszor fenyegették meg?

Sérti az igazságérzetemet, nagyon! Nem akarom én, hogy bárki börtönben kerüljön, de azt igen, hogy aki bűnös a vádakban, örökre tartsák távol az összes humán pályától! A felelősökkel együtt! Az ő alkalmatlanságuk generálta ezeket a tragédiákat!

Tisztelt politikusok! Meddig mernek még elmenni? Milyen eszközöket akarnak még bevetni túl a fenyegetésen, és nyomásgyakorláson? Zsarolás, megfélemlítés, netán tettlegesség?

Tisztelt megfélemlítettek, megzsaroltak! Ne hagyják magukat! Ha összefog a társadalom jót akaró része, és nemet mond végre ezekre az aljas eszközökre, akkor lesz csak érdemi változás. Lehet, hogy ez egy két (látszat)barát elvesztésével jár, de ki akarna ilyen barátokat magának! Talán Orbán Viktor miniszterelnök úr? Nem hiszem… Még az ellenségünknek se kívánjuk!

Rendet ígértek! Ezt várjuk, mi választók! Legyenek szívesek a takarítást elkezdeni, ha szabad kérni, először a saját házuk táján, még ha fájdalmas is!


posta@pszicho.net                               netrefel.net
FELELET.net                              Uray & Uray

Nincsenek megjegyzések: