2010. június 1., kedd

Körömszakadtáig


A főápoló asszony mióta elvégezte a műkörmös tanfolyamot, azóta nem kell aggódnia a megélhetéséért.
Klientúrája nagy részét, az intézet dolgozói adják. Mióta – a kozmetikai termékek forgalmazása mellett - ezzel is foglalkozik, tovább bővült vendégköre. Olyanok is járnak hozzá, akik eddig sohasem festették a körmüket. Sőt, akik máshoz jártak, „átpártoltak” hozzá, még akkor is, ha fájdalmas döntést hoztak, mivel – többük szerint - túlságosan megreszelte körmüket. Kérdésemre egyikük meg is jegyezte, tudod, politikusnak kell lenni! Gondolom a diplomáciához az is hozzátartozik, hogy a teljes szolgáltatásról számlát kapjon a kolléga!
Persze ebben sem volt semmi presszió, de azért némelyeket megkérdezett: „Te kihez jársz?
Arról nem is beszélek, hogy sokuk egyéniségéhez egyáltalán nem illett a műköröm, vagy a festett köröm... Az ápolónők pedig hogyan dolgoznak, ha folyamatosan félteniük kell, hogy leesik, vagy letörik, vagy netán beszakad a körmük. Kényesebb témára – mint a pelenkázás, - már nem is térek ki, gondolom, ők is messze elkerülik...
Aki még kiváló szakemberektől sajátíthatta el ezt a hivatást, azt is megtanulhatta, hogy nincs helye ennek a külsőnek az ápolói munka gyakorlása közben.
Ez a szolgáltatás is része annak a pressziónak, amit a vezetés egyöntetűen gyakorolt a dolgozók irányába. Bármi elég volt ahhoz, hogy belekössenek, és végérvényesen ellehetetlenítsék. Áthelyezték egy másik osztályra, ahol a vezetője rászállt, és addig üldözte, fenyegette, amíg az illető hanyatt-homlok menekülni kényszerült! Szerencséje volt, ha nem kapott valamilyen ürüggyel fegyelmit!
Ugye emlékeznek még a belső ellenőr bazárjának fél-kötelező vásárlására a fogiba (lásd: ITT)?
Abszurdum, hogy olyan nyomással bírt a vezetés a beosztottakra, mely kihatott a munkatársak magánéletére, anyagi lehetőségeire egyaránt.
Reméljük ennek egyszer és mindenkorra vége szakad! .



posta@pszicho.net                               netrefel.net
FELELET.net                              Uray & Uray

Nincsenek megjegyzések: