2010. augusztus 3., kedd

Szabad a választás?


Aláírásgyűjtést kezdeményezett egy volt közalkalmazotti tanácstag, a közalkalmazotti tanács visszahívásáról.
A 210 dolgozó közül 110-en írták alá. Minden részleg megkapta a levelét, melyet részlegenként vissza kellett juttatni a kezdeményezőnek, - aki nem mellesleg, az orvos házaspár közvetlen irányítása alatt tevékenykedik, - majd áttekintés után, átadták a közalkalmazotti tanács elnökének! Mindenki tudhatta, ha nem írja alá, ehhez mit fognak szólni a vezetők, akik maguk is, mint közalkalmazottak aláírták… Közben láthatták, ki az, aki aláír, és ki az, aki ellentmond a vezetésnek!
 
Normális esetben kiraknak egy ívet, központi helyen, s aki akarja, aláírja, aki akarja nem. Ne feledjék, túl vagyunk egy tüntetésen, ahol a résztvevőknek épp csak blokkolni nem kellett, mint régen a gyárban. Aki bátorkodott távol maradni, az pedig hallgathatta a megjegyzéseket. Többen szabadságukról is visszautaztak a tüntetésre, mert nem mertek hiányozni!

Kérésemre ma megmutatták nekem a listát… Azon döbbentem meg, hogy olyanok is aláírták, akik a tüntetésen nem önként vettek részt, sőt akik megtagadták a részvételt… Néhányan elmondták, hogy nem tudtak mit tenni, aláírták, mert nagyon nagy nyomás volt rajtuk!
A visszahívás személyem ellen irányult, legalábbis erről értesített korábban a tüntetés szervezője. Teljesen felesleges volt, semmi szükség nem volt rá, elég lett volna, ha az öt főből, hárman lemondanak…
Igaz, akkor elmaradt volna a szervezkedés, a körlevél végig vitele, átadás-átvétele, aláírattatása, a velejáró hangoskodás, a véleménynyilvánítás, a közös felháborodás, a nyomásgyakorlás, a kiállás, a demonstrálás, a bólogatás és a többi teátrális megnyilvánulás!

Lényeg az, hogy ma megtörtént a tanács feloszlatása, és három embert felkért az elnök (7.o. főnővére) a választás lebonyolítására, valamint a szavazatszámlálásra. Hát mit mondjak, a pártatlanság fogalma nem jutott eszembe a személyek neve hallatán, ezért javasoltam, legyenek ott független megfigyelők…
Gondolom ez is egy újabb javaslat, ami ott végzi, ahol a többi… Ha mégsem, akkor sem érhet sokat, hiszem csak szabad ember választhat szabadon.

Nem szerencsés a választás időpontja, legalábbis akkor, ha működő tanácsot szeretnének választani! De ezt ők is pontosan tudják.

Megfélemlített embereknek nem lehet a nyakába sózni egy „demokratikus választást”! Amíg a munkahelyi terror tart, addig semmi értelme ezeknek.
Ahogyan Balczó András mondotta: „A demokrácia felnőtt emberekre van kitalálva, nem félrevezetett emberekre… Hódít a lazaság, az erkölcstelenség, a liberalizmus… a liberalizmus viszont az istentagadás fedőneve.”

Azt is mondhatnám, hogy az ördöggel cimborál, aki támogatja az újabb, irányított választást!



posta@pszicho.net                               netrefel.net
FELELET.net                              Uray & Uray

Nincsenek megjegyzések: