2011. január 23., vasárnap

A Közalkalmazotti Tanács tagja voltam...

.
Közalkalmazotti tanács tagságába való beválasztásom óta, mondhatni folyamatos nyomás alatt dolgozom…
Rendszeresek a munkakör módosítások, a napi ellenőrzések, a rapotrahívások… A vezetés kirekesztő, együttműködést megtagadó magatartása jellemezte a működést. Egyetlen témakörre szorítkozott a közös munka: az év végi beszámoló aláírása… Az ezzel kapcsolatos – lényeget érintő – észrevételeimet, mérlegelés nélkül, figyelmen kívül hagyták (kompetenciahatárok, valótlanságok)…
Működésünk 6 évében, soha nem jutottunk el a közalkalmazotti tanácstagok számára rendezett konferenciára… A meghívót sem kaptuk meg.
Egyetlen egyszer sem kérték ki a véleményünket, semmilyen jóléti ügyben, mint nyaralás, segítés, jutalmazás, kitüntetés, jelöltállítás, szavazatszámlálás, étkeztetési hozzájárulás, nővérszállón történő elhelyezés, nővérszálló bezárása… Sőt, a nővérszálló bezárásáról utolsónak értesültem, a lakókocsi üzemen kívül helyezéséről, tartásáról pedig ellenkező ígéretet kaptam (Lakókocsi szolgált korábban a dolgozók – személyválogatás nélküli – nyaraltatásához.).
Nem egyeztették velünk a költségvetési tervezetet, sem a 10 %-os leépítést, sem a nyugdíjasok elbocsátását, sem a szabadságolási tervet, sőt, ez utóbbit többszöri kérésem és figyelmeztetésem ellenére, folyamatosan jogszabályellenesen adták ki (részarányosan vetették/íratták ki a dolgozókkal)…
Az összes, - dolgozók érdekében tett - javaslatunkat lesöpörte igazgatónő az asztalról… Pl. étkezési hozzájárulás, nyaraltatás (lakókocsiban), beiskolázási támogatás, 6 órás munkaidő többlépcsős bevezetése, kártyapénz kifizetése, bérmegtakarításból jutalmazás, Mikulás-csomag, valamint alternatív jutalmazás (könyvutalvány, fitness bérlet, uszoda-bérlet, színház bérlet, konditerem…), - mondván, nincs pénz. Előzetes igényfelmérést követően megszerveztük a dohányzás leszokását segítő vizsgálatot helyben, kedvezményesen, de igazgató asszony nem engedélyezte az intézmény területére történő belépésüket, hiszen akkor mit szól majd a halasi konkurencia, nevezetesen, a Hospinvest gazdasági igazgatójának felesége!?


Folyt. köv.


posta@pszicho.net                               netrefel.net
FELELET.net              Levél Uray Erzsébetnek

Nincsenek megjegyzések: