2011. január 24., hétfő

Okafogyott feljelentés


jelenlegi ................. vezető, becsületsértés miatt feljelentette blogunkat.

Többszörös, telefonos egyeztetést követően, a mai napon kihallgatáson vettünk részt. Előzetes érdeklődésemre – mivel mindkettőnk személyéhez ragaszkodtak – megkérdeztem, hogy talán feljelentették a blogot? Azt mondta a nyomozó úr, hogy nem, csak beszélgetni, dumcsizni szeretne velünk…

A helyszínen tudtuk meg, hogy feljelentették a blog üzemeltetőit, Protestet és Perennist…
A konkrét szó, melyet a feljelentő megkifogásolt, a  ........... volt. Nem emlékeztem rá… Rémlett viszont, hogy valaki korábban, felindultságában ezzel a kifejezéssel illette őt… Mivel az összes név, becenév, gúnynév, ragadványnév megjelenítődött, így ez is szerepelt a felsorolásban .................................................................................................................................. Lásd: ITT! és ITT!

A kihallgatást követően a folyosón várakozva felhívtam barátnőmet, aki megdöbbent a hallottakon… 10 perc múlva visszahívott, és közölte, hogy a "..........." kifejezés nincs a blogon a nevezett cikkben. Nekem sem rémlett, de nem voltam benne biztos… Így azonban, a kihallgatás végén jeleztem ezt a nyomozó úrnak, aki az iratok között mutatta a felsorolást, melyben még szerepelt a sértő kifejezés. Most azonban nincsen sehol, tehát a Blognak - mint szabadon hozzáférhető internetes tartalomnak - nem része. Így, erre nehéz lesz bármit is építeni.
Az történt, hogy eredetileg szerepelt ugyan a cikkben, de sértő volta miatt töröltük azt. A másik oldalról többször kaptunk már ilyen üzenetet, „Nem baj, már elmentettük!” címszóval. Sőt, volt köztük több provokáció is, melyet az ellenoldalról írtak föl a blogunkra, hogy aztán megtámadjanak vele minket. Ezek eddig sikertelenek voltak, mert rövid időn belül töröltük az ilyen bejegyzéseket. Itt is erről lehetett szó.
Ez történt egyébként minden olyan írással, mely sértette blogunk szabályzatát. Lásd: ITT!

Ma meghallgattak bennünket - újfent –, egy olyan dolog miatt, mely már régen okafogyottá vált. Ráadásul, ha szólt volna az érintett, hogy vegyük le a sértő kifejezést, töröltük volna, ahogyan ezt - több vezető kérésének megfelelően - korábban is, jó néhányszor megtettük.  A feljelentéskor, már rég nem volt a nevezett kifejezés a blogunkon.

Tekintsünk most el attól, hogy az ön szájából ez a becsületsértés vádja, milyen rosszul veszi ki magát… Hiszen tudjuk, mások megalázása, fenyegetése, egzisztenciális félelembe tartása, nem okozott önnél meghasonlást… Józan ítélőképességgel érthetetlen, hogy míg a mások becsületébe gázolást összeegyeztethetőnek tartja, addig az ön személyét viszont szentnek és sérthetetlennek ítéli?
Jó lenne, ha megértené, senki nem gázolhat mások becsületébe. Még ön sem.


posta@pszicho.net                               netrefel.net
FELELET.net              Levél Uray Erzsébetnek

Nincsenek megjegyzések: