2011. január 16., vasárnap

Titkosított bűnök


Vártuk a nyilvános tárgyalást…

Helyette azt halljuk, hogy zárt tárgyalásokat rendelnek el sorra!
Milyen alapon? Hogy a hazugságok titokba maradhassanak? A halasi ügyekben, pl. a pszichiátriai betegek bántalmazása ügyében…
Mióta fontosak a betegek Kastyják János (volt rendőrkapitány) ügyvéd úrnak?
Kivel akarják elhitetni, hogy a betegek érdeke megkívánja a zárt tárgyalást? Mire megy ki ez az egész?
Eddig azt próbálták titokban tartani, ami az intézményben folyik! Minden eszközzel, törvénytelen, nemtelen eszközökkel, mint a fenyegetés, retorzió… a törvényes eszközökkel törvénytelen módon, mint az ellenőrző szervek befolyásolása, félrevezetése, jegyzőkönyvek eltüntetése, adatok átírása… a halasi médiumok egyoldalú, elfogult állásfoglalásával… Most meg azt próbálják titkossá tenni, ami napvilágra került, ami lelepleződött!

Egy kérdésem azért akad… Ha a vezetés, az ügyvédek, a vádlottak, az intézményi tanúk, mind egy oldalon állnak, akkor a tárgyaláson ki képviseli a betegeket?  Ki tudja gátolni, fékezni, vagy cáfolni az elhangzottakat, ha azok valótlanok, hiszen senki sincs jelen… Ki tudja, hogy ami elhangzik, vagy elhangozhat az igaz, vagy sem? Netán szemenszedett hazugság? Hiszen, aki az intézmény képviseletében jelen van a tárgyaláson, az nem képviseli az áldozatokat…   
Beidézték tanúként az igazságügyi szakértőket… Ők azok, akik a betegek érdekeit védik. Kérdés, hogy kilépve a tárgyalóteremből, megpróbálják-e hiteltelenné tenni vallomásukat, mint a feljelentő nővérekét, vagy megrágalmazzák-e őket újra megvesztegetéssel, vagy valami más, hasonló eszement váddal?

Mindent titkosítanak… Nem csak Halason, hanem Szegeden is a Zuschlag ügyben! Úgy látszik, sok titkolnivalójuk akad.

Az érintetteknek, az elszenvedőknek, az érdeklődőknek joguk van ahhoz, hogy részesei legyenek a számonkérésnek! Nyilvános tárgyaláson… és tisztességes tájékoztatással.

Lásd: ITT! és ITT!


posta@pszicho.net                               netrefel.net
FELELET.net              Levél Uray Erzsébetnek

Nincsenek megjegyzések: