2010. május 24., hétfő

Közös gond

.
"Azok, akik a saját bőrükön érzik, a rossz bánásmódot, azoknak hiába mondja bárki is, hogy rózsaszínű szemüveggel nézze.
Az nem a képviselők feladata, hogy ezeket az ügyeket elsimítsák! Az viszont, az ő felelősségük is, hogy ezek a dolgok az igazságszolgáltatás elé kerüljenek, ott a megfelelő vizsgálatokat segítsék, és mindent elkövessenek az emberek jobb életkörülményeiért.
Vizsgálják ki és vessenek véget a megaláztatásoknak, bántalmazásnak!
Ehhez másfajta szemléletre van szükség, nem színes szemüvegen kell nézni. A szemléletváltás mindenekelőtt, ez nagyon fontos. Emberek, gyerekek élete a tét. Nem mindegy, milyen bánásmód mellett élik mindennapjaikat. Nekik is joguk van, emberhez méltó körülmények között élni. És mi fizetésért gondozzuk őket, akkor a legjobb tudásunk szerint kell ellátnunk őket. Nem büntetni, ha van ok, ha nincs! A gondozottak is érző emberek!
A vezetőinknek is tudomásul kell venni, Ők a gondozottakért vannak, és a megfelelő gondozásért nagymértékben, felelősséggel tartoznak. Ha ez a felelősség nekik erőn felüli, nem képesek jó színvonalon ellátni, akkor mondjanak le! Adják át a helyüket olyan dolgozóknak, akik képesek átérezni az intézetekben történt problémák súlyát, hiányosságait, és tenni annak érdekében, hogy a jövőben ilyen esetek ne fordulhassanak elő!"
.
Olvasónktól kaptuk. Köszönjük!



posta@pszicho.net                               netrefel.net
FELELET.net                              Uray & Uray

Nincsenek megjegyzések: