2011. április 20., szerda

Tudta Ön?

 
Tudta ön, hogy magánszemély nem tehet bejelentést az OEP-hez, táppénzcsalás miatt?

Keresem az igazságot, tesztelem a demokráciánkban működő intézményeket, hatóságokat…

Két adalék információval szolgálnék még, amiért ez a téma felkeltette érdeklődésemet. Az egyik az, hogy ezt megelőzően, több kollégámat – akik a vezetőknek nem voltak szimpatikusak -, velem együtt, feljelentettek táppénzcsalásért… Többször is. Kérdésünkre, mindig azt a választ kaptuk, hogy névtelen, közérdekű bejelentést tettek... Igazgató asszony, úgy tudom, még saját háziorvosát is többször feljelentette egy beosztottja miatt… Később, aztán tagadta...
Tudom, sokan nem hiszik el, de amit tettem, abban sem a bosszú, sem a harag, sem más indulat nem vezérelt. Pusztán a kíváncsiság vezetett: mi történik, ha ugyanazt meglépem egy protekciós munkatárssal kapcsolatban? Szóval, M. Alíz – Nográdi Krisztina által adományozott nevén: Alicia kiskirálylány – az egyik beteg által elszenvedett bántalmazás miatt, hosszú táppénzre ment… A betegállománya alatt, két napos szakmai konferencián vett részt Ráckevén, másodmagával.
Egy volt kollégámat, ezért kirúgták a munkahelyéről és visszafizettették vele a táppénzt! Abban biztos voltam, hogy ilyen nálunk elő nem fordulhat, de a kíváncsiságom erősebb volt az előítéletemnél, ezért névvel, címmel ellátva, közérdekű bejelentést tettem az illetékes helyre.
A válasz megdöbbentett, másfelől fényt derített az előző állítólagos névtelen feljelentőkre. 
Kiderült ugyanis, hogy én, mint magánember, nem tehetek közérdekű bejelentést, mert erre, csak a munkáltatónak van joga!

Tehát, ha a vezetés tagjai közül, vagy a protekciós dolgozók közül valaki táppénzre megy, de mégse megy, hanem közben képzi magát, vagy wellness hétvégére, vagy randevúra megy, az nem törvénytelen, csak akkor, ha a munkáltató „közérdekű bejelentést” tesz – lefordítva a mi intézményünkre, azt jelenti, ha feljelenti saját magát!
Emlékezzenek korábbi írásunkra, ahol a vezető hetekig (havonta), – különböző indokokkal - be sem jött dolgozni, majd a jelenléti ívbe utólag beírta, hogy bent volt!

Azért én nem adom föl, tovább próbálkozok, tesztelgetek… Végül is, ha nem teszek bejelentést, sosem derül ki, hogy ki jelentett föl, vagy, hogy az igazságra még várni kell

Egy kérdés még idekívánkozik: mibe kerül nekünk adófizetőknek, anyuci és apuci kislánya, Alicia kiskirálylány pályakezdőként, hozzá nem értéssel, parlamenti képviselői fizetéssel, kikímélve a munkától, állandó felügyelettel, lakó általi bántalmazással, hosszú táppénzzel, közben wellness konferenciával, pártatlannak nem nevezhető magatartásával?

Egy normális intézmény nem foglalkoztathatná, de ha már megesett, hát próbálná a szakmája felé terelni, vagyis, megszabadulni tőle... Igen tőle, nem  másoktól...

Lásd még: ITT!, ITT!, ITT! 
 
Akit érdekel, a válaszleveleket megtekintheti: ITT!, ITT! és ITT!


posta@pszicho.net                               netrefel.net
FELELET.net              Levél Uray Erzsébetnek

Nincsenek megjegyzések: