2011. május 14., szombat

„Úgy megcsaplak, hogy nem kelsz föl... Megteszem, most rögtön... Te nem ismersz engem!”

Meg volt. Végre túlestünk az első tárgyaláson, és most hátradőlhetünk. Nem született meg az ítélet, de mindenki tudja, hogyan kell értelmezni a mai napon történteket. A Gladiátor már csendben volt, ordítása nem ijesztette meg az egymás után érkező tanúkat. Tanú dolgában pedig jól állunk, augusztusra is jut belőle…

Az intézmény ügyvédének szerepe több volt, mint figyelemreméltó, ugyanis nem a sértett munkavállaló, hanem az indulatos agresszor mellett állt ki, úgy, hogy mindkettő  ugyanazon munkahely alkalmazottja. Ekkora baklövést csak nem követnek el, hogy a megtámadott dolgozó ellen vonultatják fel a jogi képviseletet, és ezzel egy időben a sértettet el is távolítják az útból... Ez több lenne, mint tudatos ellehetetlenítés! Remélem átgondolták mindezt! A honorárium kérdését fel sem vetem, abszurd is lehetne, hogy az intézmény pénzeli a terror jogi védelmét, a sarokba szorított áldozattal szemben. Ámbár mai világunkban, Kiskunhalason már semmi sem elképzelhetetlen,  és mivel a provokátor továbbra is sokkolja kollégáit, bármikor megtörténhet az eset újra. És hogy mi történik a életveszélyesen megfenyegetettel?! Ahogyan az  már errefelé megszokott, az áldozatot távolítják el, összeférhetetlenség miatt, 11 év után. De az egy másik csúf történet.

Győzelem. Még nem mondták ki az ítéletet, de most már a többi üggyel egyetemben tudjuk, hogy a vesztesek időhúzásának vagyunk tanúi. Még egy hét, még egy hónap... és vége. Azután szétrobban minden, és szanaszét fog röpülni az új és régi karmester, a nagyhatalmú lakberendező, a kocsi nélkül is a világot körbeautózó horror-figura, a nyafka pszichoszomatikusok, a halálos szakorvosok, és a köréjük gyűlő összes talpnyaló.

Vége a tyúkpereknek, mert kiderült, hogy sohasem volt jószáguk és rájuk van írva, hogy nem is értenek hozzá. Nehéz ecsetelniük az eltűnt kakas küllemét, miközben mindenki azon kacag, hogy előadott leírásuk sokkal inkább illik egy fókára. Ez a hazugságok hátulütője, és ezért derül rájuk fény előbb vagy utóbb.
A mi estünkben majd augusztusban…
posta@pszicho.net                               netrefel.net
FELELET.net              Levél Uray Erzsébetnek

Nincsenek megjegyzések: